info@plantvaardigedokter.nl

Verhaal van Mirte: "Niet te streng voor jezelf"

"Ik heb Jan Martijn ongeveer 1,5 jaar geleden leren kennen en ik vertelde hem dat ik ziekte van Bechterew heb en daar voor Enbrel gebruik. Ik was door deze medicijnen eigenlijk de hele winter chronisch verkouden met bijna elk jaar als uitschieter een longontsteking. Jan Martijn vertelde mij wat een ander voedingspatroon zou kunnen doen voor mij. Ook vertelde hij dat er een onderzoek liep waar ze dit onderzochten (gezonde voeding versus medicatie). Ik ben hierdoor enorm geinspireerd geraakt en ben zelf gaan onderzoeken wat dit voor mij zou kunnen betekenen. Ik begon met minder alcohol drinken en minder vlees en vis en meer groenten eten. Jan Martijn zei mij ook dat ik niet te streng voor mezelf moest zijn. Al zou ik 80% gezonder gaan eten, was ik al een heel eind. Dit heeft mij enorm geholpen. Uiteindelijk ben ik na 1,5 jaar ongeveer veganistisch aan het eten en ik hoef mijn medicatie niet meer te gebuiken. Ik voel me beter dan ooit en ben ook nog eens 8 kilo afgevallen. Ik ben Jan Martijn enorm dankbaar voor deze eye opener".

Mirte

Verhaal van Carl: "Levensverwachting weer helemaal normaal"

“Twee jaar geleden ben ik geopereerd in het OLVG aan een onbekende kanker. Om het herstelproces te bevorderen raadde Dr. Oosterveen me aan mijn leefstijl drastisch te wijzigen, met o.a. een volledig plantaardig dieet en veel bewegen. Omdat de kanker in het OLVG onbekend was, ben ik vervolgens doorgestuurd naar het AVL, (Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis), waar ik na onderzoek een half jaar later opnieuw, maar nu veel grondiger, geopereerd ben. Men heeft toen behalve de teruggekeerde tumor, ook een nier, bijnier, lymfe en 70 cm dikke darm verwijderd. De artsen hadden me gewaarschuwd dat dit een zware ingreep zou worden en ik zeker minimaal 2 weken in het ziekenhuis zou moeten verblijven. Ik kon echter tot verbazing van de specialisten al na 5 dagen naar huis. Ik denk, dat dit helemaal is te danken aan mijn nieuwe leefstijl en dieetregime. Het is nu anderhalf jaar later en ik ben nog steeds in goede conditie. Tijdens het meest recente controle onderzoek zei de chirurg mij dat mijn levensverwachting weer helemaal normaal is.”

CarlVerhaal van Charley:"bijna helemaal van mijn migraine afgekomen in 4 maanden tijd"

‘Wat een geluk dat ik bij dokter Oosterveen terecht ben gekomen. Hij neemt de tijd en met veel zorg en aandacht zijn we naar echte oorzaken van mijn klachten gaan kijken. Voeding en leefstijl spelen een belangrijke rol en ik ben dan ook op basis van zijn advies bijna helemaal van mijn migraine afgekomen in 4 maanden tijd. Daarnaast nemen andere klachten ook af! Ik ben dokter Oosterveen enorm dankbaar, mijn zelfherstellend vermogen is geactiveerd met de juiste adviezen en tools.’

Charley